Olaf Skoglunds Minneløp

Olaf Skoglunds Minneløp er et rulleskirenn, verdens hardeste, som starter ved kysten i Kragerø og ender opp på fjellet på Gautefall Biathlon etter 80 km. Løpet er oppkalt etter Olaf Skoglund, som var en foregangsperson for idrett og en meget habil skiløper i sin tid.

Starten

Løpet starter på Jernbanetorget i Kragerø, og etter en defileringsrunde i byen, legger løperne ut på turen opp mot Gautefall. Traseen følger den gamle innfartsveien til Kragerø et stykke, og kommer ut på rv 38 ved Kalstadkilen tunell. De følger rv fram til Sannidal, hvor de tar opp mot Tangen i rundkjøringa for en spurtduell utenfor kjøpesenteret Amfi Sannidal.

Fra Tangen går turen videre over Krokheia, gjennom Kroken og fram mot COOP Neslandsvatn hvor det er klart for en ny spurtpris. Løperne fortsetter videre til Heldøla, hvor de igjen kommer ut på rv 38.

Langs Toke

Rv 38 følges så videre langs innsjøen Toke opp mot Drangedal sentrum. Årets trase er lagt nedom Drangedal sentrum, hvor det vil være en spurtpris like ved kommunehuset. Videre opp gjennom sentrum og ut på rv 38 ved Drangedal 10-årige skole. Her følges riksveien videre opp til Bostrak hvor en ny spurtpris står klar ved Byggi Drangedal. Noen hundre meter etter dette, tar de av opp mot Gautefall på rv 358, og stigningen virkelig begynner.

Opp til Gautefall

Når løperne har passert Lia, blir det kjempet om den siste spurtprisen ved Fjelltun leirskole, og den siste harde stigningen står for tur: Gautefallbakkene. Etter den første stigningen flater det litt ut og er sågar en ørliten utforkjøring, før den siste bakken begynner opp mot Gautefall Biathlon. På toppen av denne bakken, tar løypa av rv og inn i Biathlonanlegget. Her går løperne en runde i ett av Norges fineste og beste biathlonanlegg før de passerer målstreken etter 80 knallharde kilometer

Løypekart

Sjekk løypa her:

http://www.arcgis.com/apps/MapTour/index.html?appid=3f80585d4d774ec3aaa833597bac5c29#

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor