EVENTS | PRO XC SKIING | PRO TEAMS | STANDINGS | RANKING | SHOP | PLAY | FANTASY

Gautefallrennet 60k

Verdens hardeste, som starter i lavlandet, på grensen til Kragerø og ender opp på fjellet på Gautefall Biathlon etter 60 km.

Starten

Løpet starter på ved Rønning Maskin på Høynesmyra i ytre Kroken. Så går turen videre gjennom Kroken og fram mot COOP Neslandsvatn hvor det er klart for en spurtpris. Løperne fortsetter videre til Heldøla, hvor de igjen kommer ut på rv 38.

Langs Toke

Rv 38 følges så videre langs innsjøen Toke opp mot Drangedal sentrum. Årets trase er lagt nedom Drangedal sentrum, hvor det vil være en spurtpris like ved kommunehuset. Videre opp gjennom sentrum og ut på rv 38 ved Drangedal 10-årige skole. Her følges riksveien videre opp til Bostrak, der tar de av opp mot Gautefall på rv 358 og en ny spurtpris står klar noen hundre meter etter dette, og stigningen virkelig begynner.

Opp til Gautefall

Når løperne har passert Lia, blir det kjempet om den siste spurtprisen ved Fjelltun leirskole, og den siste harde stigningen står for tur: Gautefallbakkene. Etter den første stigningen flater det litt ut og er sågar en ørliten utforkjøring, før den siste bakken begynner opp mot Gautefall Biathlon. På toppen av denne bakken, tar løypa av rv og inn i Biathlonanlegget. Her går løperne en runde i ett av Norges fineste og beste biathlonanlegg før de passerer målstreken etter 60 knallharde kilometer.

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor